Volledig scherm
EBS Bus © EBS

Connexxion wil in gesprek met Metropoolregio over buscontract

Connexxion wil in gesprek met de Metropoolregio over het contract voor het busvervoer. Tot verbazing van het vervoersbedrijf koos het samenwerkingsverband van gemeenten er onlangs voor om het ov in Rozenburg en op Voorne-Putten aan nieuwkomer EBS te gunnen. Connexxion beraadt zich op het aantekenen van bezwaar.

Connexxion verzorgt al heel lang het openbaar vervoer in Rozenburg en op het eiland Voorne-Putten. De verwachting was dat het bedrijf ook dit keer het contract voor het busvervoer voor de komende tien jaar binnen zou halen. Maar tot ieders verrassing viel de keus van de Metropoolregio op EBS. Deze in Nederland kleine vervoerder, onderdeel van de Israëlische busmaatschappij Egged, verzorgt nu nog alleen het vervoer in de Noord-Hollandse gemeente Waterland.

,,We hadden de uitslag anders verwacht'', zegt een teleurgestelde woordvoerder van Connexxion. ,,We hebben de mogelijkheid om in bezwaar te gaan, alleen weten we nu nog niet of we dat zullen doen. We gaan eerst in overleg met de opdrachtgever om de uitslag te bespreken. Dat is de eerste stap. Over de vervolgstappen beslissen we later.''

De keuze voor EBS heeft gevolgen voor de buschauffeurs die nu voor Connexxion rijden. Die gaan over naar het nieuwe busbedrijf. EBS won het vervoerscontract (70 miljoen euro) in deze regio op meerdere punten. Het bedrijf scoorde onder meer goed omdat het met een geheel nieuwe busvloot gaat rijden. EBS belooft ook een hogere klantwaardering de komende tien jaar en deur-tot-deurvervoer.