Wim van Noord: ,,De volksgezondheid gaat voor alles.''
Volledig scherm
PREMIUM
Wim van Noord: ,,De volksgezondheid gaat voor alles.'' © John de Pater

Coronacrisis is een klap voor veel evenementen: ‘Geen 1 aprilfeest is een drama voor horeca’

De coronacrisis zorgt ervoor dat er tot 1 juni geen samenkomsten of evenementen mogen zijn. Dat heeft het kabinet maandagavond bekend-gemaakt. Het AD Rotterdams Dagblad zet op een rij wat de gevolgen zijn voor de grote festiviteiten op Voorne-Putten.

 1. TERUGLEZEN | Rust in centrum van Rotterdam wedergekeerd: tientallen aanhoudingen, één agent gewond
  Met video

  TERUGLEZEN | Rust in centrum van Rotterdam wederge­keerd: tientallen aanhoudin­gen, één agent gewond

  Helaas, dat was het dan. De Europese voetbaldroom is voorbij. Wat heeft ‘ie lang mogen duren. Feyenoord verloor van AS Roma met 1-0. De teleurstelling is enorm bij het Legioen. De politie meldde dat het onrustig was in het centrum van de stad. Er waren meerdere vechtpartijtjes en de ME voerde charges uit. (Dit liveblog is nu gesloten. Lees de ontwikkelingen van vanavond hier terug.)
 2. Meerdere kruispunten geblokkeerd tijdens reeks milieuacties in regio Rotterdam, 13 aanhoudingen
  update/met video

  Meerdere kruispun­ten geblok­keerd tijdens reeks milieuac­ties in regio Rotterdam, 13 aanhoudin­gen

  Extinction Rebellion heeft vandaag op verschillende plekken in de Rotterdamse regio actie gevoerd. De milieuactivisten hadden het gemunt op olieraffinaderijen in de haven en het Papendrechtse baggerbedrijf Boskalis. In het centrum van Rotterdam blokkeerden zij meerdere kruispunten. De reeks blokkades begon vanmorgen vroeg bij de BP-raffinaderij in de Europoort. Bij de Regentessebrug zijn inmiddels dertien demonstranten aangehouden.