Wim van Noord: ,,De volksgezondheid gaat voor alles.''
Volledig scherm
PREMIUM
Wim van Noord: ,,De volksgezondheid gaat voor alles.'' © John de Pater

Coronacrisis is een klap voor veel evenementen: ‘Geen 1 aprilfeest is een drama voor horeca’

De coronacrisis zorgt ervoor dat er tot 1 juni geen samenkomsten of evenementen mogen zijn. Dat heeft het kabinet maandagavond bekend-gemaakt. Het AD Rotterdams Dagblad zet op een rij wat de gevolgen zijn voor de grote festiviteiten op Voorne-Putten.

Quote

In mijn herinne­ring is het redelijk uniek dat het evenement niet doorgaat

Wim van Noord

Er was geen druppel alcohol voor nodig om met een kater achter te blijven; Het coronavirus zette een streep door de 1 aprilviering in Brielle. ,,Het is jammer en triest, maar er zijn ergere dingen'', zegt Wim van Noord (73), voorzitter van de 1 Aprilvereniging die in 1939 in het leven werd geroepen. ,,Ik vind het het ergste voor de bezoekers en voor de horeca, kroegen en restaurants. Voor hen is dit een drama.‘’

De straten van het vestingstadje zullen die woensdag niet het toneel zijn van historische spelen van Geuzen en Spanjaarden, van bacchanalen en drinkgelagen van edellieden en zieltjes winnende monniken. Er schuifelen geen 18.000 mensen door de straten en steegjes, maar het zal stil,misschien wel múisstil zijn. Nu zeker, nadat de regeringsmaatregelen ter bestrijding van het coronavirus deze week flink zijn aangescherpt.