Sjaan Visser-Maliepaard zit al tien dagen alleen in haar appartement in Sommelsdijk. Twee bewoners in haar gang zijn overleden aan het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Sjaan Visser-Maliepaard zit al tien dagen alleen in haar appartement in Sommelsdijk. Twee bewoners in haar gang zijn overleden aan het coronavirus. © John de Pater

Coronavirus grijpt om zich heen op Goeree-Overflakkee: ‘Bij mij op de gang zijn twee mensen overleden’

Goeree-Overflakkee is hard getroffen door een uitbraak van het coronavirus. Het aantal besmettingen op het eiland is met 44 relatief hoog. In zorgcomplex Nieuw-Rijsenburgh in Sommelsdijk zijn de zorgen en het verdriet het grootst: drie bewoners zijn gestorven, dertien besmet.

Sjaan Visser-Maliepaard (83) staat met haar jas aan op het balkon op de tweede verdieping van haar woning in  Nieuw-Rijsenburgh. Ze heeft net een pak yoghurt naar beneden gegooid. ,,Ik haal wel even een emmer water”, lacht haar dochter Jeanet de Gans bij de vlek op de tegels. ,,Die yoghurt was net aan de datum en ze had er een paar over.” Eigenlijk valt er helemaal niet zo veel te lachen voor de familie. Visser zit al bijna tien dagen in isolatie. Twee bewoners van haar gang zijn overleden aan het coronavirus.