Volledig scherm
Fietsen van gestrande personen worden ingeladen. © MediaTV

Crisisteam in actie bij kapotte bruggen

Na de zoveelste storing van de Spijkenisserbrug is voor de gemeente Nissewaard de maat vol. Zij heeft een crisisteam opgericht dat samen met andere overheden noodscenario's bedenkt om mensen van Spijkenisse in Hoogvliet te krijgen.

Volgens wethouder Henk de Graad (VVD) was er gisteren sprake van een 'crisissituatie'. Niet alleen ontstond een verkeerschaos doordat de Spijkenisserbrug de hele dag kapot was, ook konden fietsers en wandelaars niet naar de overkant. Dat lukte ook niet via de Botlekbrug, omdat de route voor langzaam verkeer daarop eveneens dicht is. 

Om de fietsers en lopers toch aan de andere kant van het water te laten komen, zette Rijkswaterstaat op verzoek van Nissewaard busjes met aanhangers in. Daarin werden de gestrande personen en hun fietsen over de Botlekbrug naar de overkant gereden.

Noodscenario's 

Quote

We kijken bijvoor­beeld zelf naar de inzet van touring­cars

Wethouder Henk de Graad

Er is vanwege de problemen een crisisteam gevormd, zegt De Graad. ,,We kijken bijvoorbeeld naar de inzet van touringcars, ook voor scholieren uit Albrandswaard. We hopen op steun van Rotterdam, maar dat ziet de noodzaak van de noodscenario’s helaas nog niet."

En die is er wel, vinden ze in Nissewaard. De Spijkenisserbrug had de afgelopen drie jaar 42 keer een storing, en gisteren was de tweede grote binnen een maand. De Botlekbrug ging al 112 keer kapot. Rijkswaterstaat noemt de overlast ‘heel vervelend’. ,,We doen er altijd alles aan om het op te lossen", verzekert een woordvoerster.

Wethouder De Graad vindt dat niet genoeg. ,,De Spijkenisserbrug is versleten. We willen dat de renovatie die nu voor 2021 in de planning staat, naar voren wordt gehaald. En Rijkswaterstaat moet het onderhoud aan de Botlekbrug deze week maar uitstellen, want eerst willen we zeker weten dat de Spijkenisserbrug het weer goed doet."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!