Volledig scherm
De AidaPerla. © Roel Dijkstra

Cruiseschip AidaPerla uren voor anker in Calandkanaal ‘voor inspectie’

Het cruiseschip AidaPerla, dat onderweg is van Rotterdam naar Hamburg, lag vandaag uren voor anker in het Calandkanaal bij Rozenburg. Er moest een ‘extra inspectie onder water’ plaatsvinden. Inmiddels is het schip weer vertrokken.

Het gevaarte lag sinds vanochtend ter hoogte van natuurgebied de Landtong bij Rozenburg. Volgens een gast aan boord is het onderhoud afgerond en vaart het schip verder richting de Elbe. Met vier uur vertraging komen de passagiers aan in Hamburg.

Na vertrek uit Rotterdam vanochtend, merkte de bemanning een technisch probleem op. Volgens de Duitse rederij Aida maakte het schip daarom een ‘korte operationele stop in de containerhaven’. Bij inspectie bleek de boot ‘in perfecte conditie’', aldus de rederij.

Op Twitter liet een van de vakantiegangers weten dat het schip beschadigd was geraakt. ,,Maar het technische probleem is opgelost’’, zegt de gast. Het was lang onduidelijk wanneer het cruiseschip weer zou vertrekken. 

De gasten bleven tijdens de stop aan boord van het gevaarte, omdat het schip tijdelijk verlaten volgens de rederij niet mogelijk was. Een van de cruisegangers zette een foto op Twitter, waarop te zien is dat een werkschip naast de AidaPerla was aangemeerd. Een andere gast liet op Twitter weten dat de kapitein bij zijn melding ‘zeer geïrriteerd’ overkwam.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.