Da's weer eens wat anders: geen vlees, maar kruidnoten in een kroket
Een kroket met een vulling van kruidnoten. Dat klinkt als een ongewone combinatie, maar niet voor horecaondernemer Jeroen Tijl (23) van snackbar Kruik in Middelharnis. Hij verkoopt de kruidnotenkroket sinds deze maand in zijn winkel. Het product valt in de smaak bij zijn klanten. ,,Ik verkoop er gemiddeld dertig per dag.”
Delen per e-mail
Het coronavirus en de gedwongen sluiting van de horeca zorgden ervoor dat Jeroen Tijl, sinds april eigenaar van snackbar Kruik in Middelharnis, een beroep moest doen op zijn creativiteit. ,,We zijn een cafetaria met veel huisgemaakte snacks, dus besloot ik een aantal nieuwe producten te bedenken.”
Er volgde onder meer een champignonkroket en even later ook de kruidnotenkroket. Vooral laatstgenoemde valt in de smaak. ,,Ik verkoop er sinds deze week gemiddeld dertig per dag. Veel mensen dachten dat het vies zou zijn. Dat blijkt echter niet het geval. Ze reageren erg enthousiast als ze de kroket op hebben. Een aantal mensen komt er zelfs speciaal voor naar de snackbar.”
Een aantal mensen komt er zelfs speciaal voor naar de snackbar
Tijl heeft de hartige kroketvulling vervangen voor zoete alternatieven. ,,Ik heb een speciaal kruidnotenbeslag gemaakt. De uienblokjes heb ik bijvoorbeeld vervangen door karamelblokjes en ik heb speculaaskruiden toegevoegd. De krokante buitenkant is wel behouden.”
Patat
Volgens de horecaondernemer is de kruidnotenkroket niet geschikt als snack voor bij de patat. ,,Deze kroket dip je niet in de mayonaise en de combinatie met een broodje lijkt mij ook niet lekker. Je moet het zien als een gebakje bij de koffie.”
Het is volgens Tijl niet ondenkbaar dat de kroket binnenkort ook in andere delen van het land te koop is. Een bedrijf in de buurt van Veenendaal toonde al belangstelling. Zelf verkoopt hij het product tot en met 5 december. Of hij al iets heeft bedacht voor volgende Sinterklaas? ,,Ik hoop dat de kroket een traditie wordt, net als de oliebol op oudejaarsdag.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Waarom het tijdens een wandeling wél lukt een goed gesprek te voeren
Na zó lang thuiswerken snak je zelfs naar die ene irritante collega. Gewoon om even te babbelen over iets anders dan werk. Maar hoe houd je contact met collega’s als zoveel mogelijk thuisblijven de norm is. Trainer en auteur Mirjam Wiersma helpt je de onderlinge band warm te houden. Vandaag: wandelen. -
Vuilcontainers ook overvol door softwarefouten
Door softwareproblemen merkte afvalinzamelaar Reinis in Nissewaard te laat op dat sommige ondergrondse verzamelcontainers voor restafval bomvol zaten. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. -
Nieuwe basisschool Rockanje nu alweer verbouwd
De anderhalf jaar geleden geopende basisschool de Zeewinde in Rockanje krijgt toch geen aanbouw. Een krappe meerderheid van de Westvoorne gemeenteraad kiest voor een ‘goedkopere’ verbouwing van ruim een half miljoen euro. -
PREMIUMJouw regionieuws
Gemist? Rotterdam gaat met kickbokslessen messenterreur te lijf en personeelsrel in The Student Hotel
-
Nick (57) over zijn energierekening: ‘Ik heb er inmiddels een sport van gemaakt’
Hoeveel geld besteedt u aan energie in huis? Hoe probeert u de kosten in de hand te houden? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Nick de Graaf (57) uit Alphen aan den Rijn.
-
Koken & eten
André van Duin steelt de show in Heel Holland Bakt: ‘Dit is meer een dood schildpadje’
Drie mannekes, drie vrouwkes. Dat zijn de zes overgebleven kandidaten zoals presentator André van Duin ze noemde tijdens de vijfde aflevering van Heel Holland Bakt. Gisteren keken er bijna 3,4 miljoen mensen naar de bakwedstrijd. -
PREMIUM
Sporthal vliegensvlug omgetoverd in prikplek: ‘Binnen vier minuten ben je ingeënt’
-
Brielle prikt in sportzaal De Dukdalf
Brielle opent naar verwachting 23 februari een priklocatie. Een deel van sportzaal De Dukdalf wordt gebruikt voor het inenten met het coronavaccin. Dat heeft burgemeester Gregor Rensen bekendgemaakt.