Vier Italiaanse militairen in de duinen van Rockanje. De militairen rechts- en linksachter en rechts-vooraan (Franco di Julio) waren ondergedoken bij de gebroeders Koene aan de Meeldijk in Zwartewaal. Tijdens een Duitse overval op 6 december 1944 kwamen de twee eerstgenoemden om het leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Vier Italiaanse militairen in de duinen van Rockanje. De militairen rechts- en linksachter en rechts-vooraan (Franco di Julio) waren ondergedoken bij de gebroeders Koene aan de Meeldijk in Zwartewaal. Tijdens een Duitse overval op 6 december 1944 kwamen de twee eerstgenoemden om het leven. © Streekarchief Voorne-Putten

Dagboeken van eilanders tijdens de oorlog: ‘Telkens als een V1 overvloog, doken we rillend in elkaar’

Onvoltooid verledenIn aanloop naar het 75ste bevrijdings-jaar brengt het AD Rotterdams Dagblad tot begin mei de oorlogsjaren op Voorne-Putten in beeld.

Achteraf is bekend tot wanneer de Tweede Wereldoorloog duurde. Maar dat wisten de mensen natuurlijk niet toen zij er middenin zaten. Uitzichtloos leek het. En dat was moeilijk, zo wordt pijnlijk duidelijk uit dagboeken die eilanders in die tijd bijhielden.