Volledig scherm
Dena Roerdinkholder redt een lammetje. © Familie Roerdinkholder

Dena (11) redt lammetje uit singel

De 11-jarige Dena Roerdinkholder bedacht zich geen moment toen ze vanmiddag een lammetje in de singel naast de stadswal in Brielle zag liggen dat kopje onder dreigde te gaan. 

Terwijl haar vriendinnetje Anouk haar vader ophaalde, sprong Dena het water in en pakte het diertje vast. Ze sleepte het naar de kant. ,,Hij was enorm zwaar, maar gelukkig lukte het me ‘m op te tillen’’, zegt ze. De vader van Anouk hielp mee en maakte ook foto’s van de redding. Moeder Ingrid Roerdinkholder vindt haar dochter een held, maar Dena is het daar beslist niet mee eens. ,,Zoiets doe je toch gewoon?’’ De meisjes zagen dat het schaap waarbij het lam behoorde het diertje korte tijd later weer opnam in de kudde. De twee meiden waren op de stadswallen omdat ze daar samen voor een musical aan het repeteren waren. 

Volledig scherm
Het lammetje kwam door Dena weer op het droge. © Familie Roerdinkholder
  1. Gruwelmoord van 2010 basis voor aflevering 2 van Flikken Rotterdam

    Gruwelmoord van 2010 basis voor aflevering 2 van Flikken Rotterdam

    De tweede aflevering van de politieserie Flikken Rotterdam die vanavond is uitgezonden, is gebaseerd op twee waargebeurde misdrijven: de geruchtmakende moord op Farida Zargar (21) uit Spijkenisse in 2010 en een bizarre fraudezaak die Rotterdammer Steven Rijsdijk (28) in 2013 het leven kostte. Het scenario is geschreven door Vlaardinger Raymond Kolsteren, de politieman die destijds bij de onderzoeken betrokken was.