Volledig scherm
Dennis en Trijntje de Boer op hun trouwdag in 2008. De ring die de bruid aan de vinger van haar man schoof, werd op 23 oktober dit jaar gestolen in Spijkenisse. © Privéfoto

Dolblije Trijntje ziet gestolen trouwring op Facebook staan

Dankzij de politie hebben Dennis en Trijntje de Boer binnenkort hun trouwring terug. Het sieraad was uit hun huis in Spijkenisse gestolen.

Quote

Dit is de ring die ik op onze trouwdag aan mijn man heb gegeven

Trijntje de Boer
Volledig scherm
© Politie

,,Jaaaaaa, dat is onze trouwring!'' De vreugde kon niet groter zijn toen Trijntje de Boer de trouwring van haar man Dennis afgebeeld zag op de facebookpagina van de politie Nissewaard. De ring stond tussen een reeks foto's van munten, sieraden en dure horloges die onlangs bij allerlei huiszoekingen werden aangetroffen. De politie gaat ervan uit dat ze van diefstal afkomstig zijn.

De ring was op 23 oktober gestolen tijdens de inbraak in de woning van de familie De Boer aan de Steentijdkreek. Hij lag op een plankje. Behalve de ring was ook een kussensloop meegenomen. ,,Wellicht wilden de inbrekers daar hun buit in stoppen.'' De inbraak verbaasde het stel omdat ze in verband met een verhuizing naar Zeewolde veel spullen al uit hun huis hadden weggehaald.

,,Mijn man had enkele dagen daarvoor al veel belangrijke zaken meegenomen. Het huis was voor het grootste gedeelte al leeg: wat kom je dan nog doen?'', vraagt Trijntje de Boer zich hardop af.

Niet kwijt
Een buurvrouw wees Trijntje de Boer maandag op het bericht van de politie door haar te 'taggen' onder de facebookpost. ,,Zij is altijd heel alert op dat soort berichten.'' Omdat haar man zijn trouwring weinig draagt in verband met zijn werk, waren ze het sieraad echter niet kwijt, vertelt ze. ,,Je staat gek te kijken, want we misten hem niet. Daarom was de verbazing des te groter.''

Trijntje de Boer herkende de ring uit duizenden. ,,Dit is de ring die ik op onze trouwdag aan mijn man heb gegeven.'' Op de foto zag ze in de inscriptie haar eigen voornaam terug, met daarachter de eerste twee cijfers van hun trouwdag: 29-08-08.

Het stel is in elk geval dolgelukkig dat de trouwring weer terecht is, ondanks de administratieve rompslomp die de inbraak met zich meebrengt. ,,Omdat de ring als bewijsmateriaal in beslag is genomen, ligt hij nog bij de politie. Zodra 'ie wordt vrijgegeven, krijgen we hem terug.''