Volledig scherm
Een kogel doorboorde de ruit van een terras op de begane grond. © Nadia Berkelder

Doodgeschoten man in Spijkenisse is Belg

VideoEen man uit het Belgische Brasschaat is gisteravond doodgeschoten in Spijkenisse. Het slachtoffer werd beschoten toen hij in zijn auto zat in de Lisstraat. Kort na de schietpartij was te zien dat zijn lichaam naast het voertuig lag, bedekt met een wit laken. 

Het slachtoffer is achter het stuur van zijn auto – een Volkswagen - beschoten, dwars door het raam in het portier. De schietpartij vond plaats rond half tien. De politie startte een groot onderzoek naar de daders, waarbij ook de politiehelikopter werd ingezet. 

Een kogel doorboorde de ruit van een terras van een woning op de begane grond aan de Rozenlaan. De politie doet onderzoek in dat huis.

Meerdere schoten

Omwonenden hoorden meerdere schoten. ,,Een stuk of vijf'', aldus een van de ooggetuigen. Hij keek door het raam en zag een zwarte auto wegrijden. Het slachtoffer zag hij achter het stuur van zijn wagen zitten. Volgens de bewoner was die door zijn hoofd geschoten en op slag dood.  

Bij Joyce en Ivo de Bruijne is een kogel dwars door het glas op het balkon gevlogen. Ze wonen pal tegenover de plek waar de man is beschoten. ,,We waren net even weg”, vertelt Joyce. ,,De kat van de achterburen eten geven. Toen we terugkwamen stond de buurvrouw in paniek op het balkon. We zagen de buurjongen rennen, die was meteen gaan kijken toen hij knallen hoorde. Pas later ontdekten we het kogelgat in het glas. We hebben verder niks gehoord of gezien.

Kort na de schietpartij in Spijkenisse moest de brandweer uitrukken voor een autobrand aan de Achterzeedijk in Barendrecht. De politie sluit niet uit dat het gaat om de vluchtauto.

Afschuw

Burgemeester Mirjam Salet van Nissewaard spreekt haar afschuw uit over de dodelijke schietpartij van donderdagavond in Spijkenisse. ,,Verschrikkelijk dat er iemand om het leven is gekomen. En het is ook erg schrikken voor de mensen die daar wonen’’, zegt ze. 

Salet heeft nog geen poolshoogte genomen en laat zich daarover adviseren door de politie. ,,Nu zijn ook veel mensen naar hun werk.’’ Volgens de burgemeester is er nog weinig duidelijkheid te geven over de schietpartij. ,,Ik word goed op de hoogte gehouden door de politie en wacht op hun informatie.’’ 

Volledig scherm
De brandweer moest vanavond uitrukken voor een autobrand aan de Achterzeedijk in Barendrecht. © Brandweer Barendrecht
Volledig scherm
Een man is vanavond overleden na een schietpartij in Spijkenisse. © MediaTV

Volledig scherm
De beschoten auto. © MediaTV