Volledig scherm
De politie controleerde vrijdagavond veel auto's © Persbureau Bol

Drie arrestaties bij politiecontrole vanwege vuurwapenbezit

De politie heeft vrijdagavond drie personen gearresteerd bij een grote politiecontrole in Spijkenisse.  Het trio zat in één auto en werd opgepakt vanwege verboden bezit van een geladen vuurwapen.

De controle die was gericht op ondermijning, werd uitgevoerd samen met de belastingdienst en douane. De belastingdienst legde beslag op negen voertuigen en inde 19.627 euro aan achterstallige betalingen. Twee bestuurders waren onder invloed van alcohol en zijn op de bon geslingerd. Verder werden volgens een politiewoordvoerder nog twee messen, vuurwerk en verdovende middelen in beslag genomen. Tegen de eigenaren is eveneens proces-verbaal opgemaakt. 

De controle duurde van 16.00 tot 21.30 uur en vond plaats bij de Groene Kruisweg. Tientallen auto's werden naar een controleplek gedirigeerd.  

Donderdag was er ook al een grote  politiecontrole in Brielle. Bij deze ANPR-controle werden nummerborden automatisch gescand. Wie nog een boete of belastingschuld had openstaan of iets anders op zijn kerfstok had, werd naar het parkeerterrein van voetbalvereniging Brielle geleid. Daar werd de zaak afgehandeld.