Volledig scherm
De 19-jarige Ismail S. ontkende vandaag in de Dordtse rechtbank elke betrokkenheid. © ANP

Drie jaar geëist tegen overvaller die pistool op vrouw en kind richt

Tegen een 19-jarige gewapende overvaller van de Jumbo-supermarkt in de Spijkenisser wijk Waterland is vandaag 3 jaar cel geëist. De man richtte op zaterdagavond 8 juli bij zijn vlucht z’n pistool op een vrouw en haar 2-jarige zoontje. Haar echtgenoot achtervolgde daarop de man op z’n fiets en wist hem te overmeesteren.

Verdachte Ismail S. ontkende vandaag in de Dordtse rechtbank elke betrokkenheid. Hij zei op weg naar het huis van zijn ouders te zijn, toen een man plotseling bovenop hem sprong. In zijn nadeel spreekt dat in de buurt een plastic tas werd gevonden die de twee overvallers van de Jumbo bij zich hadden. Bovendien zat op een wit masker dat één van de overvallers droeg zijn dna.

Bij de overval werd ruim 8.500 euro buitgemaakt. 4.000 euro daarvan zijn in een tuin teruggevonden. De aanklager wil dat S. het restant aan Jumbo terugbetaalt, omdat hij niets wil zeggen over de tweede verdachte. Maar de man zegt dat niet te kunnen, omdat hij het niet gedaan heeft. Hij heeft een blanco strafblad.

Het dna zou op het masker zijn gekomen tijdens het chillen met andere jongen, zei de Rotterdammer. De officier van justitie geloofde er niets van. Hij eiste 3,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk en een verbod in de buurt van het winkelcentrum waar de Jumbo zit te komen. De man hing daar de afgelopen jaren regelmatig rond.

Uitspraak op 20 december.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!