Volledig scherm
De drol was vermoedelijk van een junk. Foto ter illustratie. © Dreamstime

Drugspoep eten wordt hondje bij Brielse Meer bijna fataal

Het eten van poep in een recreatiegebied in Brielle is een hond bijna fataal geworden. In de drol (waarschijnlijk van een junk) zaten namelijk drugs. Het huisdier dat daar los rondliep, werd daar erg ziek van en moest worden opgenomen. Het beestje heeft het gelukkig overleefd, maar hondeneigenaren worden nu gewaarschuwd extra alert te zijn bij het Brielse Meer. 

Dierenkliniek Brielle adviseert baasjes hun huisdier aan te lijnen of te muilkorven als ze los rondrennen in dit gebied, om te voorkomen dat ze ook ziek worden van de poep die daar ligt. In het gebied zou volgens inwoners  geregeld worden gedeald en gebruikt.  Dit incident vond plaats aan de waterkant.

Volgens een medewerker van de dierenkliniek komt het wel vaker voor dat honden poep eten. Meestal van andere honden of paarden. In dit geval is dat dus fout gegaan, omdat er drugs in zat. ,,Honden kunnen daar heel slecht tegen. Ze kunnen er zelfs dood aan gaan”, vertelt ze. De beestjes moeten dan snel naar een speciale kliniek, die hierin gespecialiseerd is. 

Muilkorven

Vooral in gebieden waar honden los kunnen lopen, moeten baasjes hier extra alert op zijn. Voorkomen is lastig, beseft ze. Maar eigenaren die weten dat hun huisdier poep eet, zouden ervoor kunnen kiezen om hun beest aan de lijn te houden of te muilkorven.  

Quote

Op de parkeer­plaats bij het honden­strand wordt zo vaak gedeald, er ligt zeker na het weekend allemaal rotzooi, afval en condooms

bewoonster

Inwoners van het gebied zijn niet verrast. ,,Op de parkeerplaats bij het hondenstrand wordt zo vaak gedeald, er ligt zeker na het weekend allemaal rotzooi, afval en condooms. Dus er zullen ongetwijfeld ook drugs liggen. Of menselijke ontlasting met drugs’’, reageert een bewoonster.