Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Echtpaar (80 en 75) thuis mishandeld bij gewelddadige overval in Spijkenisse

UpdateEen echtpaar van 80 en 75 jaar is gisteravond op gewelddadige wijze overvallen in hun woning aan de Klaproosstraat in Spijkenisse. Twee mannen drongen rond 21.10 uur het huis binnen. Daarbij gebruikten ze geweld en bedreigden ze het echtpaar. 

De twee sloegen de 80-jarige man en bedreigden hem. De daders namen persoonlijke spullen, waaronder de sieraden en een telefoon van de 75-jarige vrouw mee. Daarna sloeg het duo op de vlucht. Het echtpaar raakte lichtgewond. 

De politie neemt de zaak hoog op. ,,Het is ontzettend naar. Deze mensen zijn het gevoel van veiligheid kwijt. Dat is veel erger dan dat de spullen zijn gestolen’’, zegt een politiewoordvoerder.  ,,Dat maakt de urgentie van de zaak groot. We doen het maximale om de verdachten te achterhalen.’’ 

Quote

We doen het maximale om de verdachten te achterha­len

Politiewoordvoerder

De bewoners hoefden volgens de politiewoordvoerder niet mee naar het ziekenhuis.  Er is slachtofferhulp voor het echtpaar ingeschakeld. 

De politie is een onderzoek begonnen. Gisteravond hebben agenten in de omgeving gezocht naar de daders of een mogelijke vluchtauto gezocht, maar dat leverde niks op. 

De twee mannen hebben vermoedelijk een Noord- Afrikaanse afkomst. Beiden waren in het zwart gekleed. De ene man was circa 1.75 meter en de ander was iets langer. Het is niet bekend hoe beide verdachten zijn gevlucht

Snoekenveen

Onlangs werd ook in Spijkenisse een 77-jarige man in zijn huis mishandeld. Twee van jongens van 16 en een jongen 17 jaar wilden hun slag slaan in de woning aan het Snoekenveen. Ze sloegen en schopten de man terwijl hij al op de grond lag. De verdachten zijn later door de politie aangehouden en zitten nog steeds vast.