Ralph Kaulingfreks.
Volledig scherm
Ralph Kaulingfreks. © Verkijk

Een carnavalskraker van eigen bodem? Deze mannen doen het gewoon!

Even vragen aanCarnaval vieren boven de rivieren? Dat kan heel goed volgens Ralph Kaulingfreks van discotheek De Jongens Van uit Spijkenisse. Samen met zijn vriendengroep heeft hij in één week het carnavalsnummer Bittergarnituur geschreven.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen?

,,We serveren normaal geen eten, maar tijdens onze Foute Quiz Party vroegen veel mensen om bitterballen. Dat konden we wel regelen met de buren. Omdat we niet voor honderd man apart konden frituren, vroeg de presentator wie er zin had in een bittergarnituur. Zestig handen gingen de lucht in. Tussendoor draaiden we het nummer Atje voor de sfeer van René Karst. Iemand, we weten niet wie, verving de tekst door 'bittergarnituur.' De hele zaal deed mee, het sloeg aan."

Hoe lang duurde het schrijfproces?

,,We hadden al een studio en een dj geregeld. Nu alleen de tekst nog. Ik heb samen met een vriendin, Maria Esteve Rial, in één week het nummer op een A4'tje geschreven. We hadden ook nog geen zanger, dus ik was noodgedwongen om het nummer zelf in te zingen."

Daar hoort natuurlijk een videoclip bij.

,,Klopt. Die is twee weken geleden gemaakt. We moesten het snel doen, want de carnavalsgekte is al begonnen."

Lopen de aanvragen al binnen?

,,We hebben al een paar aanvragen binnen. We weten nog niet of we er wat mee gaan doen, maar het idee om een keer op te treden is wel leuk. We laten dat nog even bezinken. Ik werk als marketeer, maar kan nu ook het beroep van carnavalszanger op mijn cv zetten."

Is Spijkenisse een carnavalsstad?

,,Je komt er alleen achter of het een succes is als je het probeert. We hadden ook eerst onze twijfels bij ons Oktoberfest, maar dat was ook geslaagd.''

Gaan julie ook met carnaval een feestje bouwen?

,,We zijn van plan om zaterdag 15 februari met 500 man carnaval te vieren in ons pand aan het Havenplein. Via Facebook kunnen mensen zich gratis aanmelden."