Hans Lap (links) en Betty van Viegen van de Stichting Eersteling der Vrijheid bij Miniworld in Rotterdam, met rechts directeur Marc van Buren van de miniatuurstad.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Lap (links) en Betty van Viegen van de Stichting Eersteling der Vrijheid bij Miniworld in Rotterdam, met rechts directeur Marc van Buren van de miniatuurstad. © EDV

Eindelijk is het geld voor de maquette van Brielle er: ‘Het gaat om 90.000 euro!’

Al meer dan 450 jaar oud is de historische vesting van Brielle. De karakteristieke vormgeving van hartje ‘Den Briel’ met de slingerende stadswallen zijn volgend jaar ook in het klein te zien. Bij ‘miniatuurstad’ Miniworld in Rotterdam wordt gewerkt aan een maquette van ruim 4 bij 5 meter op een schaal van 1:250, die vanaf oktober 2022 voor het grote publiek zichtbaar zal zijn.

  1. Nog bijna honderdduizend euro nodig voor speciale maquette van Brielle: ‘Dit is een aanwinst voor de inwoners’
    PREMIUM

    Nog bijna honderddui­zend euro nodig voor speciale maquette van Brielle: ‘Dit is een aanwinst voor de inwoners’

    De historische vesting van Brielle komt in miniatuur op de kaart te staan in het Historisch Museum Den Briel. De initiatiefnemer van de maquette, Stichting Eersteling der Vrijheid, wil hiermee aandacht houden voor specifieke Brielse gebeurtenissen. De maquette wordt onderdeel van het jubileumjaar 2022. Bijzonder: in de maquette is zelfs plaats ingeruimd voor een olifant.