Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Elektrische scooters voor opzichters buitenruimte

Medewerkers van de gemeente Hellevoetsluis die verantwoordelijk zijn voor de buitenruimte doen binnenkort hun rondje op een elektrische scooter. De gemeente is van plan om vier van deze milieuvriendelijke voertuigen aan te schaffen voor de opzichters.

De aankoop past in het beleid van de gemeente om haar eigen wagenpark te verduurzamen. Omdat er vijf opzichters zijn en maar vier scooters zullen de tweewielers roulerend worden gebruikt.

De vier scooters leveren volgens het gemeentebestuur niet alleen milieuwinst op, maar ook tijdwinst bij het declareren van de dienstreizen binnen de gemeente. Met de aankoop is een investering gemoeid van 16.000 euro.

CO2-uitstoot

De gemeente Hellevoetsluis heeft zich tot doel gesteld om de komende jaren de CO2 -uitstoot te verminderen. Een van de acties om dit te bereiken is het verduurzamen van het eigen wagenpark.

Het gebruik van elektrisch vervoer, openbaar vervoer en fietsen is goed voor het milieu. Het zorgt onder meer voor een lagere geluidbelasting, minder luchtverontreiniging en een reductie in de CO2 -uitstoot.