Volledig scherm
Voetballer Daan van den Bor (12) bij zijn voetbalvereniging OVV. © john de pater

‘Ik vind het zó leuk dat we blijven voetballen!’

Voetbalfanaat Daan van den Bor (12) was diep teleurgesteld toen hij hoorde dat zijn voetbalvereniging OVV in Oostvoorne op zondag de deuren gaat sluiten. Vanaf dit voetbalseizoen kunnen de jongens en meisjes niet het hele weekend op het veld terecht. En waar kunnen zij dan hun favoriete sport beoefenen?

Samen met zijn moeder schreef Daan een brief naar de burgemeester. ,,We hebben gevraagd om een klein veldje of een pannakooi. En dat is gelukt! Ik vind het zó leuk dat we blijven voetballen!”

Quote

Voordat de zomervakan­tie begint, kunnen we er spelen

Daan van der Bor

In het weekend is Daan altijd te vinden bij OVV in Oostvoorne. Op zaterdag met zijn C1 team en op zondag met zijn vriendjes uit de buurt. Nu de club op zondag sluit, is dit een groot gemis voor de jongens. Maar Daan kwam met dé oplossing: een pannaveld in de buurt bij OVV.

Nadat Daan, met wat hulp van moeder Rita, de brief had gestuurd, ging alles in sneltreinvaart. Ze startten een handtekeningen- en geldinzamelingsactie. En werden uitgenodigd door wethouder Blok-van Werkhoven: ,,We hebben samen met hem gekeken hoe we zijn droom tot een succes konden maken. Uiteindelijk hebben Daan en zijn moeder, met hulp van ons, een projectplan gemaakt”, zegt ze.  

Afgelopen 7 februari overhandigden wethouders Paméla Blok-van Werkhoven en Bert van der Meij van de gemeente Westvoorne een cheque ter waarde van 15.000 euro aan jonge Daan. Met deze cheque laat de gemeente zien dat zij het burgerinitiatief van de tiener ondersteunt. Zij regelen en financieren hiermee de pannakooi én de doeltjes.

Partijtjes

,,We zijn allemaal heel blij!” zegt Daan, ook namens al zijn voetbalvrienden. Hij wordt overspoeld met positieve reacties. ,,Vrienden waarmee we altijd partijtjes spelen vinden het heel erg leuk dat we een plekje hebben om te voetballen.”

De fanatiek voetballer kan niet wachten tot ‘zijn’ veldje wordt aangelegd. ,,Voordat de zomervakantie begint, kunnen we er spelen”, stelt hij.

Het veldje komt bij de oude ingang van de voetbalvereniging. Hier kan de pannakooi aangelegd worden, zonder dat er groot onderhoud gepleegd hoeft te worden. ,,Alle bomen kunnen hier blijven staan”, zegt Daan trots.

Het initiatief van Daan valt onder het motto ‘Samen Doen’ van de gemeente Westvoorne. Hierbij moedigt zij inwoners aan bij om zelf met ideeën te komen. Daarbij is de boodschap: het is aan de initiatiefnemers om zelf aan de slag te gaan om tot een succes te komen. Wethouder Van der Meij is blij met de goede samenwerking tussen Daan, zijn moeder, OVV en de gemeente. ,,Samen zorgen voor een betere leefomgeving, dat is uiteindelijk waar Samen Doen om draait.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!

poll

Eén gemeente Voorne is volgens het AD onvermijdelijk. Wat vindt u?

Eén gemeente Voorne is volgens het AD onvermijdelijk. Wat vindt u?

  • Gemeenten moeten zo snel mogelijk fuseren (48%)
  • Gemeenten moeten alleen ambtelijk fuseren (11%)
  • Alles moet blijven zoals het nu is (41%)
1326 stemmen