Volledig scherm
Een EBS-bus op busstation Metro Centrum Spijkenisse. © Peter de Jong Fotografie

Ergernis over laten staan van reizigers bij volle bus

Raadsleden in Nissewaard hebben er geen goed woord voor over dat de nieuwe busvervoerder EBS soms reizigers laat staan bij haltes omdat de bussen vol zijn. Wethouder Igor Bal (VVD) gaat die klacht overbrengen.

Eigenlijk wilde de wethouder akkoord gaan met alle wijzigingen die EBS gaat doorvoeren. Maar hij heeft van raadsleden te horen gekregen dat een aantal klachten echt moet worden opgelost. Naast het soms tot driemaal laten staan van passagiers, vooral als kleine busjes worden ingezet, kunnen mensen met een rollator en kinderwagen niet in deze voertuigen mee. Daarover klagen bijna alle fracties.

Bal zegt dat EBS inmiddels twee nieuwe busjes heeft aangeschaft waarin dat wel kan en dat de rest van de nieuwe bussen er eind juni is. Die hebben ook meer plekken. Overigens bleek volgens de wethouder uit een eigen meting van de vervoerder dat er nooit mensen niet meekonden.

Dat voor kleine busjes is gekozen is 'om zo optimaal mogelijk openbaar vervoer te bieden', legde hij uit. ,,Grote bussen laten rijden is op sommige trajecten onrendabel, dan vervoer je lucht door de stad.''

Quote

Grote bussen laten rijden is op sommige trajecten onrendabel, dan vervoer je lucht door de stad

Igor Bal

Bal, die als wethouder het busvervoer in zijn portefeuille heeft, zegt dat er bij wensen voor nieuwe buslijnen of vaker rijdende bussen elders lijnen moeten sneuvelen of bussen minder gaan rijden. ,,Er is gekozen voor dit lijnennet en om zo veel mogelijk mensen te vervoeren.'' Worden klachten niet opgelost of afspraken niet nagekomen, dan krijgt de vervoerder een boete, verzekerde de wethouder.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.