Volledig scherm
Rens van der Blom bij de kluis. Wie ontsnapt er straks uit? © John de Pater

Escape room in gemeentehuis in Oostvoorne

Opgesloten zitten achter een loodzware kluisdeur. En dan maar zien te ontsnappen uit de kelder van het oude gemeentehuis aan de Hoflaan in Oostvoorne. Het is wellicht volgend jaar mogelijk.

Quote

We zoeken nog een enthousias­te ondernemer voor deze escape room

Rens van der Blom

Oostvoornaar Rens van der Blom van de stichting het Oude Gemeentehuis ziet het in ieder geval al helemaal voor zich. Kinderen of volwassenen die zich vrijwillig laten opsluiten en zichzelf aan de hand van opdrachten bevrijden. ,,We zoeken nog een enthousiaste ondernemer voor deze escape room.''

Opknappen
Van der Blom en Henk Veenker zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met het opknappen van het pand dat na het vertrek van de bibliotheek leegstond en nu een multifunctionele bestemming krijgt. De eerste workshops en yogalessen zijn inmiddels gehouden. Vanaf het laatste weekend van november openen de creatieve en ambachtelijke winkeltjes in het kader van 'december cadeaumaand de deuren.

Zelf staat Van der Blom er met brocante. ,,We zoeken nog deelnemers.'' In februari volgt pas de officiële opening, maar: ,,Je kunt het ondernemers niet aandoen om de drukke decembermaand over te slaan.''

Het pand moet volgend jaar 6 of 7 dagen in de week opengaan. De ondernemers passen bij afwezigheid op elkaars winkel. Ook komen er een toeristisch informatiepunt en een oudheidkamer.

Quote

We willen daar een echt pa­pa-ma­ma en opa-oma-ter­ras van maken

Nogmaals Van der Blom

Trouwzaal
Het wordt bovendien weer mogelijk om er te trouwen. Het jaren '80-interieur in de trouwzaal maakt plaats voor een eigentijdse inrichting en in de ruimte daarnaast kan na afloop champagne worden gedronken. ,,De eerste drie verzoeken zijn al binnen.''

Ook de buitenruimte wordt aangepakt. De gemeente plaatst een speeltuin naast het oude gemeentehuis. In april opent het terras. ,,We willen daar een echt papa-mama- en opa-oma-terras van maken,'' vertelt Van der Blom.

De Jacobaburcht wordt bij het nieuwe concept betrokken. De bedoeling is dat de huidige toegangsbrug met onvriendelijke spijlen over de gracht plaatsmaakt voor een ophaalbrug in het verlengde van de Beukenlaan. 

De maquette van de burcht uit Madurodam krijgt binnen een plek. ,,We willen die laten opknappen en voorzien van een heuvel, gracht en figuren als ridders en jonkvrouwen.'' Voor deze 12.000 euro kostende opknapbeurt zijn nog sponsoren nodig.