Volledig scherm
De Europese delegatie komt naar De Boekenberg. © John de Pater

Europese delegatie komt morgen naar Spijkenisse

Een delegatie van 25 ambtenaren uit Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Zweden komt woensdag naar Spijkenisse. Ze denken dan met collega's uit Nissewaard mee over de uitdagingen waarmee (ex-)groeikernen te maken hebben.

Na de ontvangst in bibliotheek De Boekenberg en een rondleiding door Spijkenisse zijn er de dag erop workshops waarin besproken wordt hoe de betrokkenheid van inwoners bij de stadswijken kan worden vergroot. ,,Door in discussie te gaan over eventuele oplossingen kan er veel van elkaar worden geleerd en kijkt men ook vanuit een ander oogpunt naar deze uitdaging'', zegt een gemeentewoordvoerder.

Nissewaard (voorheen Spijkenisse) maakt deel uit van een Europees netwerk waarin ideeën en uitdagingen gedeeld worden over New Towns, oftewel groeikernen. Het project wordt gefinancierd door de Europese Unie. Spijkenisse groeide in de jaren 80 in sneltreinvaart. Er werden tienduizenden huizen bijgebouwd. In Grand Paris Sud, Milton Keynes, Sabaudia en Vällingby speelde een soortgelijke ontwikkeling.

Ambtenaren uit Nissewaard zijn al eens in deze plaatsen geweest. Het viel hen volgens de gemeentewoorder op hoe verrassend veel overeenkomsten er zijn met deze steden.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.