Volledig scherm
Ter illustratie. © Shutterstock

Ex-muziekleraar moet jaar cel in en flink dokken na ontucht

De 59-jarige ex-gitaarleraar Peter van D. uit Hellevoetsluis is vandaag door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot een celstraf van één jaar vanwege ontucht met een 15-jarig leerlinge en het verspreiden van kinderporno. Ook moet hij zijn slachtoffer ruim 26.000 euro schadevergoeding betalen.

De straf is veel lager dan de celstraf die hij eerder kreeg bij de rechtbank. Die veroordeelde hem nog tot 2,5 jaar cel.

Van D. begon in 2010 met de leerlinge van de muziekschool in Rockanje een relatie die ongeveer twee jaar geduurd zou hebben. Tijdens de zitting bij de rechtbank vorig jaar ontkende hij hardnekkig de ontucht met het minderjarige meisje. Twee weken geleden erkende hij echter bij het gerechtshof dat hij seks had met het meisje. ,,Ik ging ver over de grenzen heen”, zei hij tijdens het hoger beroep.

Spijt

Hij betuigde ook verschillende malen spijt. Dat is voor het gerechtshof reden geweest om hem nu een lagere celstraf op te leggen. De hogere rechters houden er ook rekening mee dat de man, die muziekleraar was op middelbare scholen in Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Dordrecht, nergens meer aan de bak komt.

Van D. moet zich wel laten behandelen, en mag de komende drie jaar geen les geven aan leerlingen tot achttien jaar. Ook is het hem verboden om contact op te nemen met het slachtoffer. Overtreedt hij die regels, dan moet hij alsnog een voorwaardelijke celstraf van een half jaar uitzitten, bovenop de onvoorwaardelijk celstraf van één jaar.

Het hof vindt dat Van D. ‘misbruik heeft gemaakt van zijn positie als muziekleraar’ en zijn overwicht als oudere man.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!