Volledig scherm
Peter van der Velden (midden vooraan) en Boy Wildeboer (rechts achter hem) gaan onder de vlag van Volkspartij Nissewaard door foto john de pater © John de Pater

Ex-PVV’ers gaan verder als Volkspartij Nissewaard

De oud-PVV’ers Peter van der Velden en Boy Wildeboer gaan verder onder de naam Volkspartij Nissewaard. Dat hebben ze vanmorgen bekendgemaakt.

De twee Spijkenissers stapten vorige week uit de vijfkoppige PVV-fractie, omdat ze de koers van hun collega’s te soft vonden. Sindsdien zochten ze naar een andere partijnaam. ,,We hebben ons door de Volkspartij Steenbergen laten inspireren’’, zegt Van der Velden.

De tiende fractie in de raad van Nissewaard vergadert maandagavond voor het eerst in het stadhuis in Spijkenisse. Dan zal ook bekend worden wie de oud-PVV’ers ondersteunt als commissielid. Dat is iemand is die bij één van de andere negen partijen op de kieslijst voor de raadsverkiezingen van vorig jaar stond.

Identiteit

Maandagavond worden ook de uitgangspunten bekendgemaakt. Nu al meldt Van der Velden dat hij gaat voor veiligheid en behoud van de identiteit van de kernen, verbetering van de infrastructuur en bereikbaarheid (‘Eerst wegen, dan nieuwe woningen’) en denken vanuit een gemeenschappelijk belang en daarbij onverbloemd zaken aan de orde stellen. Daarnaast wil hij het asielbeleid ter discussie stellen en zegt hij open te staan voor suggesties uit zijn achterban. ,,Die verhuist met ons mee’’, meldt Van der Velden.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.