Een 79-jarige vrouw uit Hellevoetsluis werd vorig jaar juli doodgereden door vrachtwagenchauffeur Edwin M.
Volledig scherm
Een 79-jarige vrouw uit Hellevoetsluis werd vorig jaar juli doodgereden door vrachtwagenchauffeur Edwin M. © MediaTV

Familie doodgereden vrouw wil nieuw onderzoek naar trucker uit Melissant: ‘Echtgenoot nooit gehoord’

De nabestaanden van een 79-jarige vrouw uit Hellevoetsluis die vorig jaar juli door vrachtwagenchauffeur Edwin M. werd doodgereden, willen dat justitie het onderzoek naar de zaak heropent. De chauffeur zit nu vast voor het doodrijden van motoragent Arno. Een van de redenen: de echtgenoot van het slachtoffer zegt dat hij nooit is gehoord. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Politiebaas: ‘Agenten mochten na oplopende spanning vrachtwagenchauffeur niet op motor controleren’
  PREMIUM

  Politie­baas: ‘Agenten mochten na oplopende spanning vrachtwa­gen­chauf­feur niet op motor controle­ren’

  Tussen de verkeerspolitie en de verdachte van het dodelijke ongeval met motoragent Arno waren in 2019 al zulke hoogoplopende spanningen ontstaan, dat agenten werd afgeraden de 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Melissant met de motor te controleren. Dit omdat een agent op een motor meer gevaar loopt en ‘een stuk kwetsbaarder’ is. Dat zegt de Rotterdamse politiechef Fred Westerbeke.
 3. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.