Koning Willem-Alexander arriveert bij de officiële opening van het herdenkingsjaar 1572. In het herdenkingsjaar wordt de inname van Den Briel en de start van de Tachtigjarige Oorlog herdacht.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander arriveert bij de officiële opening van het herdenkingsjaar 1572. In het herdenkingsjaar wordt de inname van Den Briel en de start van de Tachtigjarige Oorlog herdacht. © ANP / ANP

Feestelijke opening herdenkingsjaar 1572 met bezoek koning

Brielle liep vanmiddag uit voor de komst van koning Willem-Alexander. Hij bracht een bezoek aan de stad voor de landelijke én Brielse opening van het herdenkingsjaar 1572. De koning onthulde onder andere een gedenksteen over Brielle in de Sint-Catharijnekerk.

  1. Op 1 april werd in Brielle de kiem gelegd voor een onafhankelijk Nederland, waarom vieren we dat niet?
    PREMIUM
    'Open die poort'

    Op 1 april werd in Brielle de kiem gelegd voor een onafhanke­lijk Nederland, waarom vieren we dat niet?

    De Verenigde Staten hebben hun Fourth of July, de Fransen vieren op Quatorze Juillet de geboortedag van hun natie en wij hebben 1 april. Toen werd de kiem gelegd voor een onafhankelijk Nederland, nu 450 jaar geleden. Gek genoeg vieren we die datum helemaal niet zo uitbundig, behalve in Brielle dan. Maar waarom eigenlijk? Koning Willem-Alexander bezoekt het stadje volgende week om die bijzondere historische gebeurtenis nu eens in de schijnwerpers te zetten.