Volledig scherm
Werkzaamheden aan theater De Stoep gaan niet ten koste van de voorstellingen. © AD

Gemeente Nissewaard onderzoekt lekkage theater De Stoep

Om een oplossing te vinden voor de lekkage in theater De Stoep in Spijkenisse, laat de gemeente Nissewaard een onderzoek uitvoeren. Dat moet uitwijzen hoe groot de schade is en of het nodig is de beplating van het gebouw te vervangen.

De lekkage kwam aan het licht door een kring water op de muur in de gang van het gebouw, dat eigendom is van de gemeente. Het probleem is volgens gemeentewoordvoerder Ferdinand Fransen de beplating van het vier jaar oude gebouw. Nergens ter wereld is met deze constructie gewerkt, aldus Fransen. ,,In de loop van de tijd kunnen we zodoende kinderziektes tegenkomen."

Irritatie

Buurtbewoners klagen over isolatiemateriaal dat bij de onderzoekswerkzaamheden vrijkomt. Dat zou irritatie aan de keel en de ogen veroorzaken. Het lijkt de gemeente echter 'zeer onwaarschijnlijk' dat omwonenden last hebben van de deeltjes steenwol. ,,Dat materiaal", aldus Fransen, ,,staat erom bekend geen irritaties te veroorzaken."

Van wateroverlast op het toneel of in de zaal is overigens geen sprake. De geplande voorstellingen in theater De Stoep gaan daarom gewoon door.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten en omstreken? Schrijf je hier gratis in!