Volledig scherm
Yoeri Arends moet met bewijs komen, eist de gemeente © ad

Gemeente Nissewaard woedend op SP na beschuldiging over verkrachting

De gemeente Nissewaard is woedend dat de SP een leidinggevende van het leerwerkbedrijf Voorne-Putten Werkt in Spijkenisse heeft beschuldigd van verkrachting. De partij moet met bewijs komen, anders beraadt de gemeente zich op juridische stappen, zegt een woordvoerder.

SP-afdelingsvoorzitter Yoeri Arends, wiens partij niet in de raad zit, sprak in de raadsvergadering van woensdagavond in. Hij zei dat zijn partij onderzoek had gedaan na een reeks klachten over Voorne-Putten Werkt. En dat hij soms ‘bizarre verhalen’ hoorde van bijstandsgerechtigden die er werken. Een vrouw zou in 2016 zijn verkracht, zo meldde hij op vragen van raadsleden wat zijn partij zoal in het gemaakte zwartboek had gezet.

Aangifte

Maar bij de gemeente en bij de leiding van het leerwerkbedrijf is niets van seksuele intimidatie bekend, aldus de gemeentezegsman. Er is ook niemand ontslagen, zoals Arends beweerde, zegt hij. Evenmin is aangifte bij de politie gedaan. Bovendien wordt de verkrachting niet in het zwartboek gemeld.

De afdelingsvoorzitter vertelde de raadsleden de verkrachting te hebben besproken met de directeur van Voorne-Putten Werkt, maar dat is volgens de gemeentewoordvoerder niet gebeurd. ,,Deze anonieme verdachtmaking schaadt alle medewerkers van Voorne-Putten Werkt en dat pikken wij niet‘’, laat hij weten.

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws van Voorne-Putten? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.