Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Gemeente Westvoorne betreurt vertrek Rabobank

De gemeente Westvoorne betreurt het vertrek van de Rabobank uit Oostvoorne. Maar het college zegt ook te begrijpen waarom de bank tot dit besluit is gekomen.

De bank maakte onlangs bekend dat haar kantoor op 1 oktober dichtgaat. Er zouden te weinig klanten gebruik van maken. Ouderen zijn niet blij met het besluit van de Rabobank. Veel inwoners op leeftijd hebben namelijk moeite met internetbankieren.

,,Wij vinden dat we als gemeente waakzaam moeten zijn om zoveel mogelijk voorzieningen voor Westvoorne te behouden. Maar we begrijpen en realiseren ons dat we de landelijke trend niet tegen kunnen houden. Steeds meer mensen regelen hun bankzaken online, het bezoek neemt af waardoor bankkantoren vanwege kostenoverwegingen sluiten'', aldus een gemeentewoordvoerder.

Volgens haar doet de gemeente er wel van alles aan om zoveel mogelijk voorzieningen in de dorpen te behouden. ,,Zo blijven er wel geldautomaten in de dorpskernen'', geeft ze als voorbeeld. Ook worden dit najaar nieuwe dorpsvisies voor de drie kernen opgesteld, vertelt ze. Hierin worden ook de voorzieningen meegenomen.