Volledig scherm
Het gezin heeft na ruim tien weken eindelijk weer verwarming. © john de pater

Gezin met baby heeft na ruim tien weken eindelijk verwarming

Remco Harmsen, die samen met zijn vrouw, baby en peutertje tien weken in de kou zat, kan weer opgelucht ademhalen. Het gezin in Zuidland heeft weer verwarming in huis.

Het bedrijf Vaanster, de eigenaar van de warmtepompinstallatie in zijn huis, heeft een nieuwe pomp geïnstalleerd in zijn tuin. ,,We zitten er nu weer warmpjes bij'', zegt Harmsen blij.

Daarmee komt er een einde aan een langdurig drama voor het gezin. Dit begon toen de warmtepomp ruim tien weken geleden kapot ging. De monteurs die ernaar kwamen kijken, konden het probleem niet oplossen. En ook het installeren van een nieuwe pomp lukte niet.

Het gezin van Harmsen zat al die tijd in de kou. Ze waren de wanhoop nabij, vooral ook omdat het steeds kouder werd.

Actie

Nadat het AD hier aandacht aan besteedde, ondernam het bedrijf Vaanster meteen actie. Harmsen kreeg een nieuwe contactpersoon en er werd een installatiebedrijf uit het oosten van het land ingehuurd om het probleem op te lossen.

,,Ze zijn erg geschrokken van het artikel in de krant. Ze vragen ook continu hoe het met me gaat'', vertelt hij.

De Zuidlander moet wel weer even wennen als hij zijn warme huis binnenloopt. ,,Verwarming in huis lijkt vanzelfsprekend, maar je beseft pas hoe belangrijk zoiets is als je het niet meer hebt.''