Volledig scherm
Zwemplezier in de Bernisse op warme dagen. © Teun Kweekel

GGD zoekt kinderen die nog ziek zijn

De GGD Rotterdam-Rijnmond wil graag weten waardoor precies vorige week tientallen kinderen ziek zijn geworden in de Bernisse bij Zuidland. De dienst heeft daarom contact gezocht met hun ouders.

Het verzoek is of men wil melden als er nog een huisgenoot ziek wordt, zodat de GGD onderzoek naar deze persoon kan doen. ,,De zieke kinderen zijn inmiddels beter. Die kunnen we niet meer onderzoeken'', verklaart een woordvoerder van de GGD, dat een 'outbreakonderzoek' uitvoert.

Begin vorige week werden tientallen kinderen ziek, nadat ze in de Bernisse en in natuurspeeltuin Beverbos bij Simonshaven hadden gespeeld. Uit onderzoek van de Omgevingsdienst Midden-Holland bleek dat het water van de Bernisse niet de oorzaak was.

De gemeente Nissewaard heeft een niet werkende pomp in het Beverbos laten repareren, maar het is onzeker of daar de oorzaak is te vinden.

De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft ook watermonsters meegenomen uit de speeltuin, om die te onderzoeken op bacteriën en ontlastingsflora. Een uitkomst is er nog niet. ,,Het kan ook een virus zijn geweest'', zegt de GGD-woordvoerder.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!