Volledig scherm
Willem van Hanegem op de golfbaan. © Pim Ras Fotografie

Golfen met Willem van Hanegem, Ria Valk of Nelli Cooman voor het goede doel

Op het terrein van Golfbaan Kleiburg nabij Brielle wordt vrijdag voor de tweede keer het golfevenement Golf4Health gehouden. Op deze dag kunnen deelnemers een flight spelen samen met een bekende Nederlander. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan de Health Promoters, een Zuid-Afrikaanse organisatie die zich inzet voor gezondheidseducatie in de townships.

Volledig scherm
Ria Valk. © ANP

De organisatie van het evenement, de Stichting Vrienden van de Health Promoters, heeft een groot aantal bekende Nederlanders bereid gevonden om mee te golfen. Zo kunnen deelnemers een balletje slaan met oud-voetballers Willem van Hanegem en Willy en René van der Kerkhof, maar ook met bijvoorbeeld musicalster Mariska van Kolck, zangeres Ria Valk en acteur Winston Post.

Volledig scherm
Nelli Cooman. © ANP

Ook voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting, actrice Gerda Havertong en oud-atlete Nelli Cooman golfen mee. Naast de vele BN'ers bezoekt ook de Zuid-Afrikaanse ambassadeur in Nederland, Bruce Koloane, de golfbaan.

De eerste editie van Golf4Health werd gehouden op 1 september 2017 en leverde een bedrag van 2.545 euro op. Voor de editie van dit jaar zijn er geen flights meer beschikbaar. De bedoeling van de organisatie is dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!