Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Hellevoeter gestalkt door halsstarrige ex-minnaar

Een man (23) uit Hellevoetsluis is slachtoffer van de aanhoudende stalking door een getrouwde Bredanaar. De politierechter in Rotterdam veroordeelde de stalker tot een werkstraf van 200 uur, een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en 2200 euro smartengeld.

Dat is vanwege ‘stelselmatige inbreuk op de persoonlijke levenssfeer’ van zijn slachtoffer. Voor elke keer dat de verdachte opnieuw contact met de jongeman of zijn familie opneemt, of bij zijn huis of werk verschijnt, wordt hij twee weken opgesloten tot een maximum van zes maanden.

Hoewel de politie de Bredanaar meermaals waarschuwde voor zijn strafbare gedrag, hem aanhield en in voorarrest opsloot, blijft de man over de schreef gaan. Enkele weken geleden verstuurde de volhoudende lastpak nog e-mailberichten naar de Hellevoeter, met wie hij enige tijd een relatie had. Begin dit jaar kwam daar een eind aan. De man bleef echter contact zoeken met het slachtoffer, zijn familieleden en collega’s. Die werden soms honderd keer op een avond door hem gebeld.

Opgewacht

Bij de politie opperde de dader dat zijn partner of een huisvriend zou hebben gebeld of gemaild. Later kwam hij daar weer op terug. In de rechtszaal bekende de Bredanaar vandaag wel dat hij het slachtoffer opwachtte in Hellevoetsluis bij de bushalte richting zijn werk voor ‘een toevallige ontmoeting’. Maar, hield hij vol, het slachtoffer nam meestal zelf contact met hem op en kwam nog langs, nadat het uit was.

De aanklager die 240 uur werkstraf had geëist, zag dat anders: ,,De aanhoudende golf van intimiderende en manipulerende telefoontjes en e-mailberichten heeft een enorme impact op het slachtoffer en zijn familie gehad.’’ 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!