Hellevoeter verdacht van hennepteelt in woning waar grote brand uitbrak

update/videoDe grote brand die zaterdagavond laat uitbrak op de zolder van een woning in Hellevoetsluis, ontstond door gerommel met de bedrading in de meterkast. In de woning zat een hennepkwekerij. De bewoner wordt verdacht van hennepteelt. 

Via het dak verspreidde het vuur zich naar drie naastgelegen woningen in de Nicolaas Beetsstraat. Rond één uur had de brandweer het vuur onder controle. Niemand raakte gewond.

De politie vond de restanten van een hennepkwekerij; onder meer een zogenoemde ‘kweektent’ voor de groei van hennepplanten. Het is nog onduidelijk of er op het moment van de brand nog steeds plantjes groeiden, of dat die al weggehaald waren, laat een politiewoordvoerder weten. 

De melding kwam iets voor half tien binnen bij de hulpdiensten. Er werd opgeschaald naar ‘grote brand’ zodat extra materieel beschikbaar kwam om de brand te bestrijden. In de woning waren geen mensen meer aanwezig. Ook de andere woningen werden ontruimd. 

Om de brand helemaal uit te krijgen, heeft de brandweer sloopwerkzaamheden verricht. Personeel van netbeheerder Stedin werd opgeroepen om het gas in de woning af te sluiten. Boven de wijk cirkelde geruime tijd een politiehelikopter. De brandweer heeft een droneteam ingeschakeld om zogenaamde ‘hotspots’ in het dak te kunnen detecteren.

Stankoverlast

Volledig scherm
Brand op de zolder van een woning in Hellevoetsluis © Media TV

De brandweer meldt dat de rook van de brand ‘snel neerslaat’ en in de directe omgeving stankoverlast geeft. ‘Heeft u last van de rook, sluit ramen en deuren en blijf uit de rook,’ raadde de Veiligheidsregio aan.

Door de hoge buitentemperatuur is het extra hard werken voor de brandweermensen, vertelt de woordvoerder van de Veiligheidsregio. Daarom werden de brandweerlieden iets sneller afgelost dan gebruikelijk. Twee brandweercollega’s zijn even nagekeken door een verpleegkundige, maar zij zijn niet gewond geraakt.

Volledig scherm
Brand op de zolder van een woning in Hellevoetsluis © Media TV

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.