Karel Winkels in 2010.
Volledig scherm
Karel Winkels in 2010. © John de Pater

Hellevoetse socialist Karel Winkels overleden aan gevolgen van corona

Oud-raadslid Karel Winkels is overleden. Hij kwam in 2010 voor de Socialistische Partij in de gemeenteraad van Hellevoetsluis. Winkels overleed donderdag aan de gevolgen van het coronavirus.

De markante Hellevoeter was al geruime tijd ziek. Hij leed aan asbestose, een ziekte aan zijn longen die hij opliep door zijn werk in de industrie. Na zijn raadslidmaatschap voor de SP, maakte hij de overstap naar de PvdA. Voor die partij was hij sinds 2018 raadscommissielid. Met dat werk stopte hij, gedwongen door zijn slechte gezondheid, in de zomer van 2019.

,,Een goed jaar hield hij het in onze raadsfractie vol”, schrijft de Hellevoetse PvdA in een bericht. ,,Totdat de dokter hem te kennen gaf dat hij kon kiezen tussen nog even voortleven, of doorgaan in de politiek. Met lood in de schoenen, maar tevens zonder enige (zichtbare?) twijfel maakte hij de juiste keuze. Hij koos ervoor om nog even van zijn leven te genieten met zijn familie.”

Winkels koos er jaren geleden al voor om bij de dag te leven, vertelde hij in 2010 aan deze krant. ,,De mens is sterfelijk, maar verbeeldt zich dat hij eeuwig leeft. Dat eeuwigheidsgevoel is bij mij weg, maar ik leef wel door”, zei hij destijds.