Volledig scherm
PREMIUM
Rien Kap, lijsttrekker van Inwonersbelang Hellevoetsluis (IBH). © Gratis

Hellevoetsluis boos op burgemeester Brielle: 'Het is onder de gordel’

Politici in Hellevoetsluis zijn verontwaardigd over de uitspraken van de Brielse burgemeester Gregor Rensen tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. Hij haalde daarin keihard uit naar de buurgemeente, die hij verantwoordelijk houdt voor het niet doorgaan van de ambtelijke samenwerking op Voorne. De VVD wil dat er een goed gesprek komt met Rensen.

Fractievoorzitter Rien Kap van IBH, de grootste partij in Hellevoetsluis, vond het een pijnlijke exercitie. De 'scherpe' uitspraken van Rensen, die het besluit van Hellevoetsluis om te stoppen met de ambtelijke fusie 'onverantwoord en ondoordacht' noemde, kwamen hard aan. ,,Ik vind het wel een beetje onder de gordel. Je moet niet gaan moddergooien, vind ik.‘’

De voorman van IBH vindt het ook niet terecht dat Rensen de schuld van de mislukte samenwerking volledig bij Hellevoetsluis legt. Hij begrijpt dat de burgemeester zwaar teleurgesteld is, maar wijst erop dat Rensen zelf ook in de projectleiding van die nieuwe ambtelijke organisatie zat. Dat die is mislukt, zou ook te maken hebben met allerlei persoonlijke belangen, weet Kap.