Volledig scherm
Reizigers wachten bij de bushalte in Hellevoetsluis. © Arie Kievit

Hellevoetsluis krijgt met nieuwe dienstregeling twee bushaltes terug

Reizigers in Hellevoetsluis gaan er volgende maand op vooruit met het openbaar vervoer, vindt de gemeente Hellevoetsluis.

Busvervoerder EBS start namelijk vanaf 15 december met de nieuwe dienstregeling, waarin haltes De Sprong en de Ebstroom weer worden aangedaan. Deze haltes werden bij eind vorig jaar bij de overgang van Connexxion naar EBS geschrapt.

De 106 gaat dan langs De Sprong rijden en de 105 rijdt binnenkort via Kickersbloem, de Ebstroom en Vesting door naar Brielle, Rozenburg, de Botlek en Spijkenisse. De snelste route naar Spijkenisse is door de 105 richting Kickersbloem te pakken en daar over te stappen. Mensen die slecht ter been zijn kunnen de hele route blijven zitten. Zij zijn dan 10 minuten langer onderweg.

Quote

Dit betekent dat in de spits vier bussen per uur door deze wijken rijden

Karin de Jonge

De gemeente Hellevoetsluis is blij met de verbeteringen. ,,Deze haltes meenemen was een van onze belangrijkste wensen. De Sprong is voor bezoekers van de polikliniek en het winkelcentrum een belangrijke halte'', legt Karin de Jonge van de gemeente uit. Ook verbeteren de reistijden binnen Hellevoetsluis, doordat beide lijnen het rondje 'De Struyten' doen. Verder verandert de frequentie van de 102, die alleen in de spits gaat rijden. De 106 zal via het winkelcentrum en de Vesting richting Den Bonsen Hoek en de Ravense Hoek gaan, om daarna door te rijden naar Zuidland en Spijkenisse. ,,Dit betekent dat in de spits vier bussen per uur door deze wijken rijden.''

Metropool 

De gemeente had ook wensen over de frequentie van de bussen en de uitbreiding van het voorzieningenniveau bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag neergelegd. Vanwege gebrek aan extra financieel budget, is dit niet mogelijk.

Eerder dit jaar was de gemeente ontevreden over EBS. Wethouder Peter Schop meldde dat er zelfs verslechtering was voor de reizigers. Hellevoeters klaagden massaal over het wegvallen van haltes.