Brielle.
Volledig scherm
Brielle. © John de Pater

Herindeling op Voorne in 2023: ‘We geven hier veel prioriteit aan’

Burgemeester Gregor Rensen van Brielle denkt dat de gemeentelijke fusie op Voorne in 2023 kan plaatsvinden. De herindeling heeft voor de gemeente prioriteit.

Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne hebben 1 januari 2023 als streefdatum. Raadsleden Wim Smit (D66) en Ben van Stijn (PvdA) vrezen dat het coronavirus roet in het eten kan gooien en de boel kan vertragen. ,,Ligt er ook een noodscenario klaar als we dit niet zouden halen?'' vroeg Van Stijn in een vergadering.

,,Ik denk niet dat die vrees terecht is'', antwoordt burgemeester Rensen. Door de coronamaatregelen kunnen gemeentelijke organisaties, zowel het ambtelijke organisatie als de gemeenteraad, nu niet optimaal functioneren. Volgens Rensen gaat alles nog volgens tijdschema en is somberheid of twijfel wat betreft de voortgang nog niet nodig. ,,We geven hier veel prioriteit aan en we zullen er alles aan doen om dit proces niet door externe omstandigheden in het water te laten vallen.''

Woensdag nemen de drie gemeenteraden een besluit over de volgende stappen in het herindelingsproces. De colleges moeten met een plan van aanpak voor het fusietraject komen, dat de raden in mei krijgen voorgelegd.