Vanaf een ponton in het water wordt de historische kademuur aan het Maarland Noordzijde in hartje Brielle hersteld. Het werk moet half maart klaar zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf een ponton in het water wordt de historische kademuur aan het Maarland Noordzijde in hartje Brielle hersteld. Het werk moet half maart klaar zijn. © Arie Kievit

Historische kademuur in Brielle wordt opgeknapt: ‘Wonder dat hij er nog zo mooi bij staat’

Grof geschut in de haven van Brielle. Aan het Maarland Noordzijde ligt een enorm ponton in het water waarop bouwmachines, een heistelling en enkele bouwvakkers staan. Ze werken aan de historische kademuur, die hoognodig opgeknapt moet worden. Er is haast bij, want de klus moet klaar zijn voor de ‘heilige’ datum van 14 maart 2022.

  1. Vergreep de klusjesman zich jaren aan zwakbegaafd kind? ‘Hij kreeg een rood hoofd toen ik binnenkwam’
    PREMIUM
    Rechtszaak

    Vergreep de klusjesman zich jaren aan zwakbe­gaafd kind? ‘Hij kreeg een rood hoofd toen ik binnenkwam’

    Jarenlang kwam de 58-jarige C. de W. in Zwijndrecht bij een zwakbegaafde familie over de vloer als huisvriend. Hij voerde klusjes uit, verzorgde uitstapjes en gaf cadeautjes aan de verstandelijk beperkte dochter. Elke zaterdag schoof ook zijn eigen gezin aan tafel voor een gezamenlijk diner. Een traditie die in 2019 abrupt stopte toen het meisje een ‘geheim’ verklapte.