Strandclub Zee bij Ouddorp wordt klaargemaakt voor de zomer. De noodgedwongen sluiting vanwege de coronacrisis wordt gebruikt voor allerlei klusjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Strandclub Zee bij Ouddorp wordt klaargemaakt voor de zomer. De noodgedwongen sluiting vanwege de coronacrisis wordt gebruikt voor allerlei klusjes. © Frank de Roo

Horeca op de eilanden maakt er het beste van met afhaal- en bezorgservice

Horecagelegenheden op de eilanden schakelen massaal over op afhaal- en bezorgmaaltijden om zichzelf én hun thuiszittende klanten nog enigszins positief door de coronacrisis te loodsen. Er is sinds enkele dagen zelfs een steun-de-horeca-op-Voorne-Puttenwebsite in de lucht, waarop allerlei initiatieven worden gebundeld.

Natuurlijk gaat de coronacrisis ook de plaatselijke horeca veel geld kosten. ,,Het is uiteraard een bizarre situatie, die niemand heeft zien aankomen'', verwoordt eigenaar Jan van Marion van het gelijknamige hotel-restaurant, een bed & breakfast en restaurant Aan Zee in Oostvoorne. ,,Als ondernemer kun je veel proberen in te schatten, maar dit is niet zomaar een slechte zomer of winter. Dit is een zeer zwart scenario, waarvan we de pijn zullen voelen.''