Volledig scherm
sekshuis Sonja moet weg uit Rockanje © ad

Hovenier wacht eenzelfde toekomst als seksclub in Rockanje

De familie Kruik, die al bijna een eeuw een hoveniersbedrijf aan de Duinzoom in Rockanje heeft, ontkende vrijdag bij de Raad van State dat de seksclub in Huize Sonja ooit voor overlast in de buurt heeft gezorgd.

Zoon Jan Willem Kruik voerde vrijdag tijdens een rechtszaak in Den Haag samen met zijn raadsvrouw het woord, omdat zijn vader ziek thuis zit: Ziek van het gedoe rond Huize Sonja dat in een pand zit waarvan vader Kruik eigenaar is. Hij spande de rechtszaak aan nadat de gemeenteraad van Westvoorne de seksclub, die al een paar jaar leegstaat, had weg bestemd. Wat de gemeente betreft mag je alleen nog wonen en recreëren aan de Duinzoom. Een seksclub, maar ook het hoveniersbedrijf van Kruik, vindt de gemeente niet meer passen in die omgeving aan de voet van de duinen. Huize Sonja is al weg bestemd, het hoveniersbedrijf nog niet. Maar dat lijkt een kwestie van tijd, zo bleek tijdens de zitting.

De raadsman van de gemeente benadrukte dat Westvoorne de seksclub niet zozeer weg wil hebben vanwege de overlast, alhoewel er wel een klacht van een omwonende zou zijn geweest. Ook hoeft de seksclub niet weg nu die al een paar jaar leegstaat, hoewel dat volgens de raadsman wel weer een aanwijzing is dat er in Rockanje geen behoefte en plaats is voor een seksclub,'we zijn er echt niet op uit om sekswerkers in Westvoorne het werk onmogelijk te maken'', aldus de advocaat.

Tegenwerkt

De raadsvrouw van de familie Kruik vindt dat de gemeente de seksclub op allerlei manieren tegenwerkt, mede door het weigeren van exploitatievergunningen aan potentiële uitbaters. ,,Een belangstellende die wel wat zag in de exploitatie van Huize Sonja zag het niet meer zitten, nadat ze bij de gemeente was geweest. Die stelde zoveel impertinente vragen dat ze de brui er aan gaf. De gemeente schrikt de uitbaters af.'' Overigens loopt er bij de rechtbank nog een aparte procedure tegen de laatste vergunningsweigering.