Volledig scherm
Jamie kwam vrijdag om het leven © privéfoto

Hulpactie voor begrafenis Jamie (15) uit Hellevoet

Hellevoeters zijn een hulpactie begonnen om voldoende geld binnen te krijgen voor een fatsoenlijke begrafenis van de 15-jarige Jamie uit die plaats. Hij beroofde zich vrijdag van het leven. Zijn ouders waren niet verzekerd.

De jongen werd vrijdagavond op de Egelantier dood aangetroffen na een val uit een flat. Omdat de politie niet uitgaat van een misdrijf, volgt geen onderzoek. Volgens de initiatiefnemers van de actie heeft Jamie het zwaar te verduren gehad in zijn korte leventje. ,,Je had al zo veel meegemaakt, je werd gepest op school, je wist het niet meer en je zag nog maar één uitweg.’’

Daarom zijn ze een hulpactie begonnen en zamelen geld in ( te vinden op onder meer de Facebookpagina Hellevoetsluis in beeld). Een begrafenisondernemer heeft inmiddels aangeboden de uitvaart gratis te doen. Dat vinden de initiatiefnemers een prachtig gebaar, maar ze zijn al in zee gegaan met een ander uitvaartbedrijf.  

Ze waarschuwen er bij hun donatie-actie voor dat er mensen zijn die de tekst hebben gekopieerd en hun eigen rekeningnummer eronder hebben gezet. Eén van hen is inmiddels opgespoord en daarop aangesproken. Voor de uitvaart is ongeveer 5500 euro nodig. Er is ruim 3200 euro aan donaties binnen.