Volledig scherm
Foto ter illustratie © EPA

In actie tegen besnijdenis van meisjes

Scholen en professionals in Nissewaard die met kinderen werken, krijgen nog voor de zomervakantie informatie over hoe ze mogelijke slachtoffers van vrouwenbesnijdenis kunnen herkennen. 

De gemeenteraad heeft hier, in een motie van de PVV, op aangedrongen bij het college. De zomeractie, die vorig jaar werd gehouden in Nissewaard, dreigde dit jaar niet door te gaan. Reden voor de PVV-fractie om in actie te komen.

Hoeveel meisjes er in Nissewaard slachtoffer zijn van vrouwenbesnijdenis is niet bekend. ,,Sinds 2017 wordt dat niet meer apart bijgehouden’’, weet fractievoorzitter Peter van der Velden. Volgens hem zou echter uit cijfers van de GGD blijken dat alleen al in de Rotterdamse regio jaarlijks tientallen meisjes slachtoffer worden van deze verminking van genitaliën.,,Het valt niet uit te sluiten dat ook meisjes uit Nissewaard hier slachtoffer van worden’’, zegt hij.

Vrouwenbesnijdenis zou voornamelijk plaatsvinden als schoolgaande kinderen op vakantie gaan naar Afrikaanse landen en enkele landen in het Midden-Oosten en Azië. Met de informatie van stichting Pharos, die onder meer bestaat uit een factsheet, kunnen professionals zien of meisjes in de problemen komen, aldus Van der Velden.  

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in.