Volledig scherm
Collin Vlielander zette samen met twee anderen Team Peter op, dat zich inzet voor de bestrijding van de ziekte ALS. © Privéfoto

In de bres voor ALS: Team Peter zamelt dit weekend weer geld in

Even vragen aanCollin Vlielander kan door zijn blessures al jaren niet meer voetballen, toch houdt de voetballerij hem in zijn greep. Met zijn collega Hans Visser en met Michelle en Annemieke Radix richtte hij Team Peter op, dat zich inzet voor de bestrijding van de ziekte ALS. Doel is het inzamelen van geld tijdens sportevenementen. Bijvoorbeeld zaterdag, bij de wedstrijd VV Brielle - SHO.

Wat is Team Peter?

,,Hans Visser is een collega van mij en hij was bevriend met Peter Radix. Peter kreeg enkele jaren geleden de ziekte ALS en is hier in maart aan overleden. We hebben samen met zijn vrouw Annemieke en dochter Michelle Team Peter opgericht om geld in te zamelen ter bestrijding van deze ziekte, waar nog steeds geen medicijn voor is. Dit doen we tijdens voetbalwedstrijden, maar ook de Tour du ALS. Zo kan ik mijn hobby koppelen aan een mooi doel."

Is de wedstrijd al uitverkocht?

,,Dat weet ik niet, maar we verwachten wel veel mensen. Leden van VV Brielle betalen geen entree, de uit-supporters en andere toeschouwers wel. Voetbalclub SHO staat bekend om de grote supportersgroepen bij uitwedstrijden. Er is plek voor zo'n vijftienhonderd mensen. We hopen dat het vol raakt."

Waarom organiseert VV Brielle dit?

,,Peter zette zich jarenlang in voor VV Brielle als voetballer en later als scheidsrechter. Ook tijdens zijn ziekte bleef hij de club op de voet volgen."

Heeft Team Peter al eerder zo'n actie gehad?

,,In 2018 hebben wij tijdens de wedstrijd CION - DVO al een flink bedrag opgehaald met Team Peter. Dat was toen rond de 1000 euro.”

Wat gebeurt er met het gedoneerde geld?

,,Dat gaat direct naar Stichting ALS, die het aan onder andere onderzoek besteedt. We hopen op een mooi bedrag."