Volledig scherm
© ADN Beeldredactie

Initiatiefnemer van metropetitie blijft hopen op steun

updateDe petitie om de metro uit Rotterdam door te trekken van Spijkenisse naar andere plaatsen op Voorne-Putten, kan nog niet op heel veel steun rekenen op het eiland. Slechts 69 mensen hebben hem tot dusver ondertekend.

Initiatiefnemer Tim Sekac is er echter nog steeds van overtuigd dat veel inwoners van Voorne-Putten voorstander zijn van het doortrekken van de Rotterdamse metro, maar dat de actie gewoon nog bij te weinig mensen bekend is.

,,Het eiland lag vroeger vol met tramlijnen. Je kon zo rechtstreeks met de tram vanuit Hellevoetsluis naar Rotterdam. Nu gaan veel mensen met de auto, of ze gaan met de auto naar de bus en stappen in Spijkenisse over op de metro. Als je de metro doortrekt, kan iedereen de auto laten staan'', zegt Sekac. Dit levert volgens hem klimaatvoordelen op. ,,Want vrijwel iedereen gaat nu naar Rotterdam voor zijn werk. En veel auto's leveren vervuiling op.

Bereikbaarheidsproblemen

Sekac woont zelf overigens in Amsterdam. Toch is hij goed op de hoogte van de bereikbaarheidsproblemen die inwoners van het eiland hebben. ,,En ik heb genoeg kennissen in Rotterdam die behoefte hebben aan een metro naar Voorne-Putten.''

Met zijn actie wil hij de duurzaamheid van Nederland verbeteren. Hij is dan ook een petitie gestart voor een spoorlijn dwars door Rivierenland: van Gouda naar Den Bosch en voor een tramlijn tussen Hoek van Holland en Den Haag. ,,Het zou gewoon beter zijn als we meer spoorwegen krijgen in plaats van meer wegen'', legt hij uit.

Zijn doel voor de actie op Voorne-Putten: 1.000 handtekeningen ophalen met zijn petitie. ,,Die ga ik dan aan de Metropoolregio of de provincie overhandigen in de hoop dat ze onderzoek gaan doen naar de haalbaarheid van het doortrekken van deze verbinding .''

In het verleden stelde de LPF in Spijkenisse ook al voor om de metroverbinding door te trekken via Hellevoetsluis naar Brielle. Maar daar kwam niks van terecht.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!