Volledig scherm
Twee jonge reeën zijn opgejaagd en doodgebeten door loslopende honden. © Zuid Hollands Landschap

Jonge reeën opgejaagd en doodgebeten in Oostvoorne

In een week tijd zijn twee jonge reeën opgejaagd en doodgebeten door loslopende honden in de duinen van Oostvoorne. De eerste ree was al dood toen de boswachter het dier vond, de tweede is door een dierenarts uit zijn lijden verlost.

Eén van de incidenten vond plaats in een gebied waarin honden mogen loslopen. Juist dan is het extra belangrijk om als eigenaar alert te zijn en je hond goed in de gaten te houden, vindt boswachter Jan Alewijn Dijkhuizen. ,,Ik ga er vanuit dat geen enkele hondeneigenaar bewust zijn hond achter reeën laat jagen, maar ik hoop wel dat een eigenaar zich realiseert dat elke hond zijn instinct kan volgen. De gevolgen kunnen dan dramatisch zijn.”

Quote

De gevolgen kunnen dramatisch zijn

Jan Alewijn Dijkhuizen

Het tweede reekalf is wel aangevallen en gebeten in een gebied waar honden aan de lijn moeten. Een loslopende hond had het dier in de rug gebeten waardoor het aan de achterzijde verlamd is geraakt. ,,Gelukkig had de eigenaar van deze hond het verantwoordelijkheidsbesef om een dierenarts te bellen, iets wat bij het eerdere incident niet is gebeurd”, aldus Dijkhuizen.