Volledig scherm
Foto ter illustratie © thinkstock

Jongen trapt bijna in val van 'bloedmooie Facebookvriendin'

Een 16-jarige jongen uit Hellevoetsluis is bijna het slachtoffer geworden van een pedofiel die zich op Facebook presenteerde als bloedmooie vrouw. De smoorverliefde jongen had een date met 'haar', maar de man sloeg vlak voor hun ontmoeting op de vlucht toen hij zag dat zijn slachtoffer werd gevolgd door diens vader.

De pedofiel, die zich bediende van de naam Indy Stephanie Jennifer Smit, had al sinds februari contact met de Hellevoeter. Deze week zouden ze elkaar ontmoeten in Hellevoetsluis. De zogenaamd 18-jarige Indy uit Amsterdam liet echter weten niet de afgesproken bushalte te kunnen vinden. 'Ze' stelde voor elkaar voor de Scapino te zien. Maar toen de jongen daar aankwam, stond er een man in een grijze Citroën C4 Picasso die naar hem en zijn vader keek en wegscheurde.

Kort erna blokkeerde de man hem op Facebook en bleek hij telefonisch onbereikbaar. ,,Wij hebben onze zoon steeds gewaarschuwd dat het té mooi was: zo'n mooi, ouder meisje dat opeens contact met hem zocht. Wij vertrouwden het niet',' vertelt zijn moeder. Ze deed geen aangifte maar zette het verhaal op Facebook, als waarschuwing. ,,Indy had namelijk meer Hellevoetse jongens als vriend.'' Indy's account is inmiddels verwijderd.