De vrouw werkte al twintig jaar als caissière bij de Jumbo. Volgens de rechter was haar ontslag op staande voet onterecht.
Volledig scherm
PREMIUM
De vrouw werkte al twintig jaar als caissière bij de Jumbo. Volgens de rechter was haar ontslag op staande voet onterecht. © ANP

Jumbo-caissière (52) werd ontslagen, maar krijgt nu schadevergoeding van 66.000 euro

Supermarkt Jumbo moet een voormalige caissière van een filiaal in Hellevoetsluis een schadevergoeding betalen van ruim 66.000 euro. Dat besliste het gerechtshof in Den Haag. Het gaf de zaak een compleet andere wending: aanvankelijk moest de vrouw na een uitspraak van de kantonrechter juist 3000 euro áán Jumbo betalen.

21 reacties

 • Koster

  1 week geleden
  Waar is dat armbandje gebleven? Wie konden er in de kast? Waarom zit je in de kast met gevonden voorwerpen? Had iedereen toegang?
 • T. Van Kampen

  1 week geleden
  Helaas ben ik ook keer op staande voet ontslagen. Moest onmiddellijk weg. Gek genoeg zou ik de reden ervoor later horen. Uiteindelijk ben ik anderhalf jaar thuis geweest is mijn salaris doorbetaald en konden geen plausibele reden vinden ervoor. Maar de impact die dat op je leven heeft, is onbeschrijfelijk. Na vele excuses, etentjes om alles recht te praten. Wilde ik niet meer terug naar deze werkgever. Het vertrouwen bij mij was compleet weg. Speelde zich af in 2011.
 • bjorn Roos

  1 week geleden
  Regels instellen. Camera toezicht en geef maar een aantal medewerkers toegang tot de kast. Dan heb je bewijs en kan je iemand ontslaan. Zonder bewijs is het lastig en logisch dat zij nu moeten betalen. We leven tegenwoordig in een wereld waarin je zomaar ontslagen kan worden omdat ze vinden dat ze groot zijn en niet aangepakt kunnen worden. Het wordt tijd dat er meer geld wordt uitgekeerd.
 • Erik Hoogeweij

  1 week geleden
  Ben blij dat de rechtspraak niet uit de meeste personen die hier een veroordeling hebben uitgesproken bestaat. Allemaal rechters en een juridische opleiding genoten zeker? Kennis van strafrecht? En maar roeptoeteren zonder dat met de echte feiten kent. Welkom in Nederland heden ten dagen!
 • Stephan Wessels

  1 week geleden
  Aan alle mensen die dit zielig vinden voor jumbo of de vrouw zelfs als crimineel bestempelen: het is niet zo interessant of ze het nu wel of niet gedaan heeft. Het gaat erom of jumbo dat kan bewijzen. Dat konden ze niet. Dus dan gaan we er in een fatsoenlijke rechtsstaat vanuit dat iemand het niet gedaan kan hebben. Anders zouden wel heel veel mensen onschuldig vast zitten