Volledig scherm
© anp

Kaartjes Afrojack op festival in Spijkenisse toch niet gratis

Kaartjes voor het optreden van Afrojack op het SpijkenisseFestival worden toch niet gratis. De politie heeft de gemeente Nissewaard geadviseerd een drempel op te werpen, omdat anders een stormloop op het optreden ontstaat.

Quote

Door er geld voor te vragen, zorg je voor 'crowdbe­heer­sing'

Kees Dijkman

,,Door er geld voor te vragen, zorg je voor 'crowdbeheersing','' zegt cultuurwethouder Kees Dijkman (ONS). Hij wil 5 euro voor een kaartje vragen, waarvoor de bezoekers in ruil een consumptie krijgen.

Of Afrojack ook echt komt, staat nog niet vast. De gemeente is druk in gesprek met het management de wereldberoemde dj over een optreden op de dance-avond Local Heroes op vrijdagavond 26 augustus. Hij wil zelf graag komen optreden voor zijn vele vrienden in de stad waar hij opgroeide. ,,Maar we moeten ook nog advies krijgen van de brandweer en de politie of het allemaal kan,'' waarschuwt Dijkman.

In 2013 liep de komst van Afrojack vast op de strenge eisen en zijn wensen voor een veel groter terrein dan de gemeente beschikbaar wilde stellen. Op het marktplein, waar het festival dit jaar plaatsvindt, is plaats voor maximaal 3500 bezoekers.