Volledig scherm
Corrie van Velde tussen de kerstkaarten. © Peter de Jong Fotografie

‘Kerstkaartenoma’ Corrie (87) wordt nu zelf bedolven onder de kerstkaarten

De 87-jarige Corrie van Velde-Peperkamp uit Rockanje dreigt dit jaar bedolven te worden onder de kerstkaarten. Radio 538, waar de oma vanmorgen te horen was, riep alle luisteraars op om haar dit jaar een kerstkaart te sturen. ,,Ik hoef mijn huis dadelijk niet te versieren. Ik hang al die kaarten gewoon op het raam’’, zegt de vrijwilligster van Vluchtelingenwerk lachend. 

Van Velde-Peperkamp, die afgelopen zaterdag groot in het AD stond omdat ze jaarlijks ruim 200 kerstkaarten verstuurt naar familie, vrienden en kennissen, is verrast door alle aandacht die ze krijgt van landelijke media. ,,Ik zat vanmorgen bij de kapper, maar moest de hele tijd naar de telefoon lopen.’’  

Want niet alleen Radio 538 nam naar aanleiding van haar interview met deze krant contact met haar op, ook RTL wil haar uitnodigen. Morgen is de oma uit Rockanje te gast bij het tv-programma van Paul de Leeuw, vertelt ze enthousiast.  Wat de bekende tv-presentator  precies met haar zal doen, weet ze nog niet. ,,Ik heb geen flauw idee’’, zegt ze. Van Velde vindt het erg spannend. 

Het interview op Radio 538 vond ze ook heel leuk om te doen. ,,We hebben zo gelachen.’’ 

Ook bij het AD komen verzoeken binnen van lezers die Van Velde een kerstkaart willen sturen. ,,Ik werd geraakt door haar verhaal en haar authenticiteit. Het lijkt mij leuk om middels het sturen van een kerstkaart, de eerste ooit voor mij, hier uiting aan te geven’’, schrijft er een.