Politie Rotterdam eo on Twitter

Voorgevel woning #Molendijk #Ooltgensplaat door brandweer omgeduwd ivm #instortingsgevaar https://t.co/hL3SGjCBJg

Kind (7) speelt met vuur: woning brandt uit

UpdateDe brand in een woning aan de Molendijk in Ooltgensplaat op Goeree-Overflakkee is volgens de politie vanmorgen waarschijnlijk ontstaan doordat een 7-jarig jongetje met vuur aan het spelen was. De politie is een onderzoek gestart.

Acht mensen die in de woning waren toen de brand uitbrak, zeven volwassenen en het kind, konden zich op tijd in veiligheid brengen. Het zijn de vader en moeder, het kind en vijf mensen die op visite waren. Twee moesten zich ter plaatse laten behandelen voor ademhalingsproblemen vanwege de rook.

Volledig scherm
Brand Ooltgensplaat © RV

,,Het jongetje speelde met een aansteker. De gordijnen vatten vlam, waarna het vuur, mede door de houten vloeren, snel om zich heen greep'', zei een woordvoerster van de politie. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De brandweer heeft de voorgevel van de woning weggehaald vanwege instortingsgevaar.

Het gaat om een woning uit 1870 in de historische binnenstad van de Zuid-Hollandse plaats. Het gebouw aan de Molendijk en een auto die voor het pand stond geparkeerd, moeten volgens de politie als verloren worden beschouwd. Zes omliggende woningen werden door de brandweer nat gehouden en zijn gespaard gebleven.

De uitslaande brand trok veel aandacht in het dorp. Omwonenden kwamen op de rook af. De Veiligheidsregio waarschuwde bewoners echter om thuis te blijven vanwege de rookontwikkeling. 

Volledig scherm
© AD
Volledig scherm
De brandweer bleef nablussen omdat het vuur steeds weer oplaaide. © AD

Politie Rotterdam eo on Twitter

Pand #Molendijk #Ooltgensplaat moet als verloren worden beschouwd.